7 Kiegészítő, amelyek csökkenthetik az gyulladást
Kép : iStock
A gyulladás csökkentéséhez szükséges, hogy kövessünk egy gyulladáscsökkentő étrendet, tartsuk stressz alatt a testünket és kerüljük az alkoholfogyasztást és a dohányzást. Ezenkívül gyulladáscsökkentő kiegészítőket is alkalmazhatunk, amelyek segítenek a testben lévő gyulladások csökkentésében. Íme, néhány példa gyulladáscsökkentő élelmiszerre, amelyek segítenek a gyulladásokkal szemben.
Kurkuma
Ez a fűszer az indiai ételek alapja, és benne van a kurkumin, amelynek gyulladáscsökkentő tulajdonságai vannak. A kurkumin segít csökkenteni a gyulladásokat, és jótékony hatással van olyan állapotokra, mint az irritábilis bél szindróma, az ízületi gyulladás és a diabétesz, among others. Hozzáadhatod a kurkumát az étrendedhez, vagy kiegészítők formájában fogyaszthatod.
D-vitamin
Ez a vitamin jót tesz a csontjaidnak. Azonban előnyös lehet, ha krónikus gyulladásban szenvedsz. A D-vitamin segít csökkenteni a gyulladásaidat, és fokozza az immunrendszert.
Gyümölcsök
A gyümölcsök, mint például az eper, a málna és a szeder között is találhatók jó gyulladáscsökkentő élelmiszerek. Antioxidánsok vannak bennük, amelyeket antociáninoknak neveznek, és amelyeknek gyulladáscsökkentő hatása van. Ezekben a gyümölcsökben fitokémikumok is vannak, amelyek ismertek késleltetik a rák kialakulását.
Zsíros halak
A zsíros halak jó forrása a hosszú láncú omega-3 zsírsavaknak és fehérjéknek. Az omega-3 zsírsav metabolizálódik reszolvinekké és protekciókká, amelyek csökkentik a gyulladásokat. Segítenek a gyulladás csökkentésében, amely végül segíthet megelőzni olyan betegségeket, mint a szívbetegség, a diabétesz és a vesebetegség, among others.
Avokádó
Ezekben az avokádóban van kálium, magnézium, rost és egyszeresen telítetlen zsírok, amelyek segítenek csökkenteni a gyulladásokat. Ezek mellett karotinoidokat és tokoferolokat is tartalmaznak, amelyek segítenek csökkenteni a szívbetegség és a rák kockázatát.
Zöld tea
Paprika
Mind a kaliforniai paprika, mind az erős paprika segít csökkenteni a gyulladásokat. A bennük lévő C-vitamin és antioxidánsok egyaránt csökkentik a gyulladásokat. A kaliforniai paprikákban quercetin található, míg az erős paprikákban sinapinsav és ferulasav van.
Figyelem: A cikkben említett tippek és javaslatok általános tájékoztató jellegűek, és nem utalnak szakmai orvosi tanácsadásra. Mindig konzultálj orvosoddal vagy táplálkozási szakértővel, mielőtt elkezdenél bármilyen fitneszprogramot vagy változtatnál az étrendeden.