Fiatal kínai befolyásoló elhunyt, amikor megpróbált 90 kg-ot fogyni a fogyókúrás táborban; Biztonságosak a nagy intenzitású edzések?

HIIT

Cuihua, 90 kilogrammot nyomott és 6 hónap alatt 36 kilót fogyott szigorú módszerrel, amely magában foglalta a HIIT gyakorlatokat és kevesebb ételt

Feliratkozás értesítésekre
Új Delhi: Egy fiatal kínai közösségi média befolyásoló meghalt, miután fogyni próbált egy fogyókúra táborban Shaanxi tartományban, a New York Times jelentése szerint.

A lap szerint a 21 éves nő halálát a családja is megerősítette a Douyin oldalán, a TikTok kínai változatán. Habár a haláleset hivatalosan még nem erősítették meg, híradások szerint a nőt kórházba vitték, miután a tábor kimerítő gyakorlatokat végzett, amelyre legalább 90 kilogramm fogyásához iratkozott be.

Cuihua nehéz edzésekkel és kevés étellel küzdött a táborban

Egy ismert divat befolyásoló, aki Cuihua néven volt ismert, csatlakozott a fogyókúra táborhoz, amely állítólag szigorúan a fitneszre összpontosít. Az NTY szerint kezdetben részt vett magas intenzitású edzésekben, valamint egy egészséges étrendben, hogy segítse a fogyását.

Azt mondják, hogy Cuihua dokumentálta szigorú edzési rutinját, amely magában foglalta a magas intenzitású kardio és erősítő edzéseket, mint például a kötélhúzás és a súlyemelés több mint 100 videóban.

Shanghai Morning Post szerint nem kapott megfelelő ételt, és a táborban durva gabonaféléket és káposztát fogyasztott. Végül 36 kilót fogyott hat hónap alatt.

Biztonságosak a magas intenzitású edzések?

Az egészségügyi szakemberek szerint a magas intenzitású gyakorlatok vagy HIIT-edzések népszerűek, mert rendkívül hatékonyak a hosszú távú fogyás szempontjából. Ha kilókat szeretne ledobni, akkor zsírt szeretne égetni és izomtömeget építeni, és a HIIT segít a testednek, hogy zsírból nyerjen energiát szénhidrátok helyett.
Azonban a teste határait túl sokszor és túlságosan erősen feszegetve veszélyezteti a kiégést, a motiváció elvesztését és súlyos sérüléseket okozhat. Az American Council on Exercise szerint a HIIT-t csak hetente egy-két alkalommal kell végezni, mivel ezzel csökkentő a sérülés kockázata és fokozhatók a kívánt eredmények.

Mi történik, ha túl sok HIIT-et végez?

Mivel a HIIT rendkívül megterhelő a testre nézve, néha több kárt, mint jót okozhat. Néhány módon károsíthatja a testét:

Növeli a kortizol szintet

Szakértők szerint a HIIT túlzott mértékű végzése meghaladhatja teste határait, ami a kortizol szint emelkedését eredményezheti, ami stresszt, emésztési problémákat, puffadást és még súlygyarapodást is okozhat, valamint szorongással és más pszichológiai rendellenességekkel járhat.

Kimeríti a glikogén raktárakat

Amikor edz, akkor tested a tárolt glikogént használja az izmokban és a májban. Ha nem pihen eleget közöttük, akkor gyorsan kimerülnek a raktárak, ami gyengeséget, szédülést stb. okozhat.

Zavarja az anyagcserét

A HIIT túlzott mértékű végzése negatívan hat az anyagcserére. Egy tanulmány szerint öt vagy annál több nap folyamatos, magas intenzitású edzés lelassítja az anyagcserét és zavart okoz az inzulin termelésben is.

Fájdalmas ízületeket okoz

Sokan lelkesedésükben nem gondoskodnak térdükről és ízületeikről, amikor HIIT gyakorlatokat végeznek, ami sérüléseket és rossz elrendeződést okozhat, élettartamra szóló problémákat és betegségeket, mint például ízületi gyulladást és csontritkulást.

Figyelem: A cikkben szereplő tippek és javaslatok általános információs célokat szolgálnak, és nem minősülnek szakértői orvosi tanácsnak. Mindig konzultáljon orvosával vagy dietetikussal, mielőtt elkezdi bármilyen fitneszprogramot vagy változtatásokat hajt végre az étrendjében.

Tags: No tags

Comments are closed.