Lauki idény van! Tudj meg többet, miért érdemes enni a

Lauki idény van! Tudj meg többet, miért érdemes enni a megfőzött tököt, de SOHA NE igyál belőle levét; mérgezést, halált okozhat.

Lauki idény van! Tudj meg többet, miért érdemes enni a megfőzött tököt, de SOHA NE igyál belőle levét; mérgezést, halált okozhat.

A Lauki fogyasztása főzve jobb, mint a gyümölcsleve, amely toxinnak tartalmazó, ami káros lehet rád.

Értesítésekhez való feliratkozás

Új Delhi: Nyáron tele vannak a zöldségreceptek olyan zöldségekkel, amelyek nemcsak táplálóak, hanem javítják az általános egészséget és jó közérzetet is. A töktermékek vagy lauki a legnépszerűbb zöldségek egyike, hatalmas előnyökkel rendelkezik, hagyományosan segít a lázban, köhögésben, fájdalomban és asztmában, fontos tápanyagokkal és vitaminokkal van tele.

A fehérjével, rosttal, vasral és kalciummal teli lauki rendkívül hidratáló és a testsúlycsökkenésben is segít, javítja a máj állapotát és az orvosok szerint a rákos sejtek ellen hat, mivel antioxidánsokban magas. Alacsony glikémiás indexet is tartalmaz, alacsony telített zsírban, koleszterinben és mikrotápanyagban gazdag, ezért a nem fertőző betegséggel rendelkező személyek étrendjébe is be kell építeni.

Az interneten sok elmélet terjed arról, hogy a lauki gyümölcslevet reggel kell fogyasztani a különböző egészségügyi előnyökért. Azonban szakértők szerint a zöldséget főzött ételként fogyasztva jobb, mint a gyümölcsleve, amely toxint tartalmazhat, amely káros lehet rád.

Miért nem szabad lauki gyümölcslevet fogyasztani?

A kutatások szerint a térfogat mérési palack toxikus tetraciklikus triterpenoidvegyületeket tartalmaz, amelyek keserű ízt és mérgező tulajdonságot okoznak.

A növény, mint növény, ezt a mérgező anyagot védelmi mechanizmusként termeli az herbivora állatok ellen. És szakértők szerint, eddig nincs antidóta az ezen mérgezésre.

Mit tesz a lauki-gyümölcslev mérgezés?

Az orvosok szerint a keserű ízű tökmag-gyümölcslé az alábbiakat okozhatja:

Súlyos hasi fájdalom Hányás és hányinger Hasmenés Hematemézis vagy vér hányása Hematóchezia vagy véres széklet Sokk Halál A kutatások szerint a palackőr gyümölcslé mérgezésének legtöbb tünete két órán belül megjelenik a fogyasztást követően, a gyomorban érzett csípő fájdalommal és hányással kezdődnek.

Hogyan derült ez ki a citeragasztó toxikusságáról?

A szakértők szerint mindig ellenőrizze, hogy vágjon egy szeletet a zöldségből, mielőtt megfontolná annak főzését vagy gyümölcslevezzük és nyersen kóstolná. Ha keserű íze van, azonnal dobd el.

Megjegyzés: A cikkben említett tippek és javaslatok általános tájékoztatási célokat szolgálnak, és nem helyettesítik az orvos vagy táplálkozási szakember véleményét. Mindig konzultálj orvosoddal vagy dietetikusoddal, mielőtt elkezdenél bármilyen fitneszprogramot vagy változtatást hajtanál végre az étrendedben.

Tags: No tags

Comments are closed.