A Lauki fogyasztása főzve jobb, mint a gyümölcsleve, amely toxinnak tartalmazó, ami káros lehet rád.
Új Delhi: Nyáron tele vannak a zöldségreceptek olyan zöldségekkel, amelyek nemcsak táplálóak, hanem javítják az általános egészséget és jó közérzetet is. A töktermékek vagy lauki a legnépszerűbb zöldségek egyike, hatalmas előnyökkel rendelkezik, hagyományosan segít a lázban, köhögésben, fájdalomban és asztmában, fontos tápanyagokkal és vitaminokkal van tele.
Az interneten sok elmélet terjed arról, hogy a lauki gyümölcslevet reggel kell fogyasztani a különböző egészségügyi előnyökért. Azonban szakértők szerint a zöldséget főzött ételként fogyasztva jobb, mint a gyümölcsleve, amely toxint tartalmazhat, amely káros lehet rád.
Miért nem szabad lauki gyümölcslevet fogyasztani?
A kutatások szerint a térfogat mérési palack toxikus tetraciklikus triterpenoidvegyületeket tartalmaz, amelyek keserű ízt és mérgező tulajdonságot okoznak.
Mit tesz a lauki-gyümölcslev mérgezés?
Az orvosok szerint a keserű ízű tökmag-gyümölcslé az alábbiakat okozhatja:
Hogyan derült ez ki a citeragasztó toxikusságáról?
A szakértők szerint mindig ellenőrizze, hogy vágjon egy szeletet a zöldségből, mielőtt megfontolná annak főzését vagy gyümölcslevezzük és nyersen kóstolná. Ha keserű íze van, azonnal dobd el.
Megjegyzés: A cikkben említett tippek és javaslatok általános tájékoztatási célokat szolgálnak, és nem helyettesítik az orvos vagy táplálkozási szakember véleményét. Mindig konzultálj orvosoddal vagy dietetikusoddal, mielőtt elkezdenél bármilyen fitneszprogramot vagy változtatást hajtanál végre az étrendedben.