Majdnem 100 halott Uttar Pradesh-ban és Biharban, amint egy súlyos

Majdnem 100 halott Uttar Pradesh-ban és Biharban, amint egy súlyos hőhullám gyötri Észak-Indiát; Azonnali teendők testhőmérséklet csökkentésére.

Majdnem 100 halott Uttar Pradesh-ban és Biharban, amint egy súlyos hőhullám gyötri Észak-Indiát; Azonnali teendők testhőmérséklet csökkentésére.

54 ember halt meg az UP-ban, míg Biharban 44-en vesztették életüket a szélsőséges kimerültség, kiszáradás és hővel kapcsolatos betegségek miatt.

Feliratkozás értesítésekre
New Delhi: Legalább 98 ember halt meg Uttar Pradeshben és Biharban, mivel Észak-India továbbra is szenved a szélsőséges hőségtől az utóbbi három napban.

A média jelentések szerint 54 ember halt meg az UP-ban, míg Biharban 44-en vesztették életüket az erőteljes kimerültség, kiszáradás és hővel kapcsolatos betegségek miatt, miközben néhány helyen a hőmérséklet több mint 43 fok Celsiusra emelkedett.

Az egészségügyi tisztviselők szerint míg több száz beteget vettek fel kórházakba a tüneteik miatt, legtöbben, akik életüket vesztették, 60 év felettiek voltak.

„Az összes ember valamilyen betegségtől szenvedett, amelyek állapotát súlyosbította az erős hőség” – mondta Jayant Kumar, Ballia főorvosa az Associated Pressnek. Elmondta, hogy a legtöbben szívroham, agyvérzés és hasmenés következtében haltak meg.
Az indiai Meteorológiai Intézet a következő két napra vörös és narancssárga figyelmeztetéseket adott ki néhány bihari megyére, mivel a maximális hőmérséklet tovább emelkedik, és nincs enyhülés a tikkasztó hőből.

A hatóságok az iskolákat is bezárták, amíg a helyzet javul.

Hogyan okoznak a hőhullámok szívrohamokat és agyvérzéseket

Az orvosok szerint, amikor az időjárás rendkívül meleg lesz, a testnek nehezebben kell megőriznie a normális testhőmérsékletét, és ez plusz terhelést jelent a szív, tüdők és vesék számára. Ez komoly aggodalomra és kockázatra lehet számodra, ha korábban szívbetegségben szenvedesz.

A hőmérséklet emelkedése azonnal csökkenti a vérnyomást, és a szívedet nehezebben kell dolgoztatni. A szakértők szerint a szívroham kockázata mintegy 5 százalékkal nő mind a 9 fok (Fahrenheit) hőmérsékletváltozás esetén. Az 45 foknál nagyobb változásokhoz több szívroham társul, mint kisebb hőmérsékleti változásokhoz.

Az Egészségügyi Világszervezet szerint1, a magas hőmérséklet és a hőbetegségek összességében a világ mindenének negyedéhez járulnak hozzá a hővel kapcsolatos halálesetek.

Hogyan lehet legyőzni a hőséget és védekezni

Bár nem sok mindent tehetsz a hőmérséklet megváltoztatásáért, az egészségügyi szakemberek szerint óvintézkedéseket tehetsz a súlyos hőség idején, mint hogy korlátozd a kinti tartózkodásodat a forró nyári napokon és fokozottan hidratálj.

Más módok arra, hogy csökkentsd a szívroham kockázatát és biztonságban tartsd magad nyáron:

Győződj meg róla, hogy időben beveszed azokat a gyógyszereket, amelyeket a szívbetegség kockázatai miatt felírtak neked, mint például a magas koleszterinszint, a magas vérnyomás vagy a cukorbetegség. Fogyj. Végezz könnyű testmozgást, mint például napi 30 perces séta. Táplálkozz jól és kövesd az olyan diétát, amely sok gyümölcsöt, zöldséget és más rostban gazdag ételeket tartalmaz. Fogyassz több sovány fehérjét, mint például csirke és hal, és korlátozd a cukrot és a sót. Hagyd abba a dohányzást és csökkentsd az alkoholfogyasztást. Próbálj meg csökkenteni a stresszt, amennyire csak lehetséges, a szükséges lépések megtételével. Amikor rendkívül meleg van kint, győződj meg róla, hogy bent maradsz és ne menj közvetlen napsütésbe.

Felelősségvállalás: A cikkben említett tippek és javaslatok csupán általános tájékoztatás céljából szolgálnak, és nem tekintők szakmai orvosi tanácsnak. Mindig konzultálj orvosoddal vagy dietetikussal, mielőtt elkezdenél bármilyen fitneszprogramot vagy változtatnál az étrendeden.

Tags: No tags